Postavení žen na trhu práce v ČR - Krajícová, Michaela; Kaczor, Pavel; Novák, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na Postavení žen na trhu práce v České republice. Zaměřuje se na historii i současný stav postavení žen na trhu práce. Zabývá se diskriminací žen, jejími formami a právní ochranou díky jejíž pomoci se můžou postižené ženy bránit. Dále zmiňuje efektivní formy zaměstnání či jiné nástroje, které pomáhají usnadňovat ženám jejich situaci na trhu práce. V druhé polovině práce je provedeno dotazníkové šetření a rozhovor s vedoucím pracovním Inspektorátu práce.
Vedoucí práce: Pavel Kaczor
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: trh práce; diskriminace žen; zaměstnanost žen; ženy; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; labor market; discrimination against women; employment of women; women; bachelor's theses