Dopady růstu firmy na informační toky při nezměněné organizační struktuře - Golotovskiy, Roman; Králová, Věra; Král, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Diplomová práce se věnuje problematice informačních toků v organizaci v souvislosti s organizační strukturou v případě růstu organizace. Růst firmy klade větší nároky na koordinaci a komunikaci mezi zaměstnanci. Cílem práce je objasnit vliv organizační struktury na organizaci prostřednictvím výzkumu vnitřní komunikace. Pro výzkum byl zvolen kvalitativní přístup s využitím případové studie. Sběr dat byl podpořen modifikovaný „COMM SAT-OUTCOMES“ modelem komunikace jehož výstupy byly zpracovány za pomoci obsahové analýzy dat. Výsledkem výzkumu je přehled bariér ve vnitřní komunikaci zachycený modelem příčinností bariér, který definuje tři typy selhání, vyvolávající bariéry v komunikaci. Teoretickým přínosem je pak navazující teoretický model koordinační adaptace organizační struktury při růstu organizace, získaný porovnáním výsledků mezi třemi úrovněmi organizační struktury vysvětlující, proč se organizace setkávají s neúčinnou koordinací, která způsobuje organizační selhání
Vedoucí práce: Věra Králová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: podniky; institucionální struktura; organizace podniku; toky informací; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; business enterprises; institutional structure; industrial organization; information flow; master's theses