Komparace soutěžního práva ČR, Ruska a EU - Levý, Jan (2019)
Tato disertační práce se zaměřuje na podstatné aspekty ruského soutěžního práva, zejména na nejdůležitější pojmy tohoto oboru jako jsou subjekty (adresáti) právní úpravy, relevantní trh, zneužití dominantního postavení, dohody narušující soutěž, jakož i oblast nekalé soutěže. Instituty ruského soutěžního práva jsou následně podrobeny srovnání s příslušnou českou úpravou soutěžního práva, ve světle soutěžního práva Evropské unie. Cílem práce je mimo jiné určit podstatné podobnosti a odlišnosti mezi uvedenými úpravami.