Komparace soutěžního práva ČR, Ruska a EU - Levý, Jan; Boháček, Martin, 1947-; Šmejkal, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato disertační práce se zaměřuje na podstatné aspekty ruského soutěžního práva, zejména na nejdůležitější pojmy tohoto oboru jako jsou subjekty (adresáti) právní úpravy, relevantní trh, zneužití dominantního postavení, dohody narušující soutěž, jakož i oblast nekalé soutěže. Instituty ruského soutěžního práva jsou následně podrobeny srovnání s příslušnou českou úpravou soutěžního práva, ve světle soutěžního práva Evropské unie. Cílem práce je mimo jiné určit podstatné podobnosti a odlišnosti mezi uvedenými úpravami.
Vedoucí práce: Martin Boháček
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: obchodní a mezinárodní hospodářské právo [obor disert. práce]; disertace; dissertations