Vnímání kvality akce Slavnosti chřestu z pohledu klíčových destinačních stakeholders - Černá, Magdalena (2019)
managementu a event managementu v turismu na příkladu akce Slavnosti chřestu. Cílem diplomové práce je zmapovat vnímání kvality této kulturní akce třemi klíčovými skupinami destinačních stakeholders a na tomto základě nalézt doporučení pro zvýšení kvality dané akce. Práce pro dosažení cíle využívá hloubkové rozhovory. Zkoumá, jak destinační stakeholders vnímají vybrané aspekty kvality akce. Pro vyhodnocení získaných informací používá „servqual“ skóre a rovněž analýzu výkonu a významu IPA (Importance-Performance Analysis). Výstupem diplomové práce je nejen zhodnocení vnímané kvality, ale rovněž charakterizace zkoumaných skupin stakeholders a z toho pramenící sada manažersko-marketingových doporučení pro zlepšení kvality akce, resp. jejího vnímání klíčovými skupinami destinačních stakeholders.