Biopotraviny v maloobchodních řetězcích na českém trhu - Háblová, Jana (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá biopotravinami v maloobchodních řetězcích na českém trhu. Cílem práce je analyzovat nabídku biopotravin v České Lípě, provést cenové srovnání biopotravin s konvenčními potravinami a cenové srovnání vybraných biopotravin mezi obchodními řetězci. Dále je cílem práce pomocí dotazníků zjistit postoj spotřebitelů k sortimentu biopotravin. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je zaměřena na představení ekologického zemědělství a biopotravin. Praktická část, která naplňuje cíl bakalářské práce, zkoumá aktuální nabídku sortimentu biopotravin a vyhodnocuje výsledky dotazníkového šetření.