Využití mikropočítačů v prostředí chytré domácnosti - Červenka, Lukáš; Šebesta, Michal; Bruckner, Tomáš, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Tato práce se zabývá několika různými aspekty důležitého fenoménu dnešní doby,Smart Home. Aby z výhod, které potenciálně nabízí, mohlo těžit co nejvíce obyvatel, je nezbytné, aby technologie a ekosystémy spolu byly schopny a ochotny komunikovat. V teoretické a analytické části se zabývám historií, souvislostmi, technologiemi, standardy Smart Home, a to především těmi nejvíce rozšířenými. Účelem je zjistit vztah různých technologií a ekosystémů Smart Home, především je pak prověřována možnost jejich propojování a role, kterou v tomto propojování mohou hrát otevřené platformy. Tyto poznatky pak využívám pro další práci. V části věnované deskriptivní případové studii uvádím dva možné příklady s různými výchozími podmínkami a omezeními, a zjišťuji vliv těchto faktorů na podobu výsledného návrhu systému Smart Home.
Vedoucí práce: Michal Šebesta
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses