ASEAN a perspektivy jeho integračních procesů v jihovýchodní Asii - Nguyen, Thanh Huyen; Havlová, Radka, 1975-; Machoň, Miloslav, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Sdružení národů jihovýchodní Asie (ASEAN) je nejvýznamnějším regionálním uskupením v jihovýchodní Asii. Dosáhlo od svého založení v roce 1967 mimořádného pokroku. Bylo přeměněno na stále více regulovanou, dynamickou a kreativní platformu pro obchod, a proto mnozí tento ekonomický region považují za nejrychleji se rozvíjející na světě.Cílem diplomové práce je zkoumání integračních procesů ASEAN v jihovýchodní Asii a jeho vlivu na rozvoj tohoto regionu. Po stručném představení ASEAN a jeho vývoje budou v rámci této práce diskutovány role a vliv tohoto regionálního aktéra na rozvoj celého regionu jako celku. Práce je zaměřena jak na mimoekonomické aspekty, jako je rozvojová a bezpečnostní oblast, tak na ekonomický aspekt. V diplomové práci budou hodnoceny úspěchy a výzvy tohoto uskupení, míra vzájemné spolupráce mezi jeho členy, vztahy s vnějšími partnery a možný vývoj integrace.
Vedoucí práce: Radka Havlová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses