Analýza masmediální komunikace na dětských televizních stanicích - Hubařová, Martina; Gunina, Daria; Kincl, Tomáš, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Tato bakalářská práce má za cíl analyzovat masmediální komunikaci na dětských stanicích českého televizního trhu v letech 2011-2018. V teoretické části práce představuje pojmy dítě, masmédia, televize a reklama, které uvádí ve vzájemných souvislostech. Následuje metodická část práce. Ta pojednává o vybraných datech, metodách analýzy dat a výzkumných omezeních. Praktická část se věnuje třem vybraným dětským televizním stanicím. Za použití statistických metod je zpracováno několik analýz. Na jejich základě jsou dosažena zjištění, která jsou účelně prezentována formou tabulkových přehledů a různých druhů grafů. Zjištění jsou následně vhodně interpretována, čímž zodpovídají výzkumné otázky a naplňují tak cíl této práce. Dosažené výsledky jsou shrnuty v závěru práce.
Vedoucí práce: Daria Gunina
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: mediální komunikace; televizní stanice; televizní vysílání; dětští diváci; reklama a propagace; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; communication in mass media; television stations; television broadcasting; child audiences; advertising; bachelor's theses