Marketingová komunikace vybrané firmy - Sloupová, Barbora; Khelerová, Vladimíra, 1961-; Matysová, Kamila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Současné hyperkonkurenční prostředí představuje výzvu pro firmy, které musí najít vlastní konkurenční výhodu, odlišit se a prosadit se mezi silnou konkurenci. Povznesením hodnoty značky a ovlivněním vnímání cílové skupiny právě v tomto prostředí vzrostla role marketingu a marketingové komunikace. V současné podobě je klíčová oboustranná komunikace založená na interaktivitě, a vzhledem k nejnovějším trendům online marketingové komunikace se do popředí dostaly platformy na sociálních sítí jako Facebook a Instagram. Tato práce se zabývá tématem marketingové komunikace a je případovou studií malého rodinného podniku, jehož charakteristika autorce umožňuje se plně soustředit na online marketingovou komunikaci firmy XY. S cílem zjistit, zda je marketingová komunikace dané firmy efektivní s přihlédnutím k jejím možnostem si práce klade následující otázky: (1) zda je marketingová komunikace firmy XY relevantní s přihlédnutím k omezeným finančním zdrojům a chování cílové skupiny v online prostředí, (2) zda-li jsou jednotlivé platformy online marketingové komunikace vhodně využity k dosažení co nejlepších výsledků, a zároveň (3) jakým způsobem by bylo možné tuto komunikaci vylepšit. K zodpovězení těchto otázek autorka v práci analyzuje marketingovou komunikaci firmy XY, zkoumá interní informace poskytnuté zakladatelkou firmy a dostupná statistická data. K účelům práce pak vyhodnocuje na míru vytvořené online dotazníkové šetření zaměřené na chování cílové skupiny firmy XY v online prostředí. Syntézou tohoto výzkumu zaměřeného na marketingovou komunikaci firmy XY je následující řada doporučení: sociální sítě jsou nejvhodnější platformou pro firmu XY, a to konkrétně Instagram. Pravidelnost využití Instagramu cílovou skupinou firmy XY dokazuje, že pro využití potenciálu této platformy je klíčové, aby ji by
K tomu je však doporučena i optimalizace webových stránek, jejíchž úspěšnost a dopad lze lépe vysledovat využitím služby Google Analytics. Závěrem autorka přináší vhled do specifického cílení jednotlivých sdělení firmy XY zúžením segmentace cílové skupiny, a představuje tak 4 jasně definované persony, které na základě dostupných dat a jejich analýze tvoří základ úspěšnější marketingové komunikace firmy XY.
Vedoucí práce: Vladimíra Khelerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses