Řízení kurzového rizika na příkladu krymské firmy - Limarenko, Iryna (2019)
Tato práce popisuje řízení kurzovního rizika na příkladu ukrajinské firmy, která má v Krymu pobočku. Rizika spojená se změnou zahraniční měny jsou velmi nebezpečná pro firmy, které svou činnost realizují za nestabilních ekonomických podmínek, v ekonomice náchylné k výkyvům národní měny. Z toho důvodu v práci proběhne zhodnocení vlivů jednotlivých metod měření kurzovního rizika. Také bude provedena stručná finanční analýza její finančních ukazatelů a zjištěno, zda společnost má dostatek likvidních prostředků pro financování své činnosti, zejména zda čelí vysokému riziku v důsledku změny měn. V závěru práce budou popsána doporučení pro studovanou společnost. Tato doporučení by měla výrazně zvýšit efektivitu řízení rizika směnného kurzu a tím způsobí dosáhnout vyšší finanční výkonnosti  v dlouhodobém horizontu společnosti.