Výtvarné umění a fotografie z hlediska autorského práva - Ambrušová, Tímea (2019)
Předmětem této práce je rozbor výtvarného umění a fotografie z hlediska autorského práva. První kapitola vymezuje základní právní pojmy jako autorské dílo, osobnostní a majetková práva, zákonné licence apod. Součástí této kapitoly jsou i licenční smlouvy. Na to navazují možnosti ochrany autorského práva a následně rozbor činností dotčených kolektivních správců. Předposlední kapitola obsahuje komparaci českého a finského autorského práva a pátá kapitola zahrnuje analýzu zjištění z vlastního průzkumu o znalosti autorského práva v kruzích výtvarníku.