Výtvarné umění a fotografie z hlediska autorského práva - Ambrušová, Tímea; Boháček, Martin, 1947-; Votava, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Předmětem této práce je rozbor výtvarného umění a fotografie z hlediska autorského práva. První kapitola vymezuje základní právní pojmy jako autorské dílo, osobnostní a majetková práva, zákonné licence apod. Součástí této kapitoly jsou i licenční smlouvy. Na to navazují možnosti ochrany autorského práva a následně rozbor činností dotčených kolektivních správců. Předposlední kapitola obsahuje komparaci českého a finského autorského práva a pátá kapitola zahrnuje analýzu zjištění z vlastního průzkumu o znalosti autorského práva v kruzích výtvarníku.
Vedoucí práce: Martin Boháček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses