Kvantitativní uvolňování v Eurozoně a jeho specifika ve světovém srovnání - Strach, Jakub; Šaroch, Stanislav, 1970-; Procházková Iliniţchi, Cristina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Diplomová práce se zabývá problematikou nekonvenční monetární politiky kvantitativního uvolňování Evropské centrální banky ve srovnání s obdobnými politikami Bank of Japan a amerického Federal Reserve System. Cílem práce je zhodnotit, nakolik byla politika úspěšná v podpoře dosažení inflačního cíle, růstu HDP Eurozóny a stability finančního sektoru, a zda nedošlo k převážení negativních vlivů. Na základě těchto zjištění poté formuluje doporučení, jakým způsobem by měla Evropská centrální banka k využití kvantitativního uvolňování přistupovat k budoucnosti.
Vedoucí práce: Stanislav Šaroch
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses