Strategická analýza podniku - Mikulcová, Alžbeta; Fiala, Roman, 1981-; Dvořák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Cieľom tejto diplomovej práce je vykonanie strategickej analýzy vybraného podniku a následné navrhnutie možných strategických odporučení. Teoretická časť popisuje základné pojmy strategického riadenia a vybrané analytické metódy a nástroje, ktoré sú v praktickej časti aplikované na vybraný podnik. Strategická analýza spočíva v analýze vonkajšieho a vnútorného okolia podniku, na základe ktorých sú stanovené najvýznamnejšie príležitosti, hrozby, silné a slabé stránky podniku. Tieto faktory sú ďalej zhrnuté vo SWOT analýze, následne zhodnotené pomocou IFE a EFE matice. Hodnoty z IFE a EFE matíc sú zanesené do IE matice, ktorá formuluje vhodnú stratégiu pre podnik. V poslednej časti práce sú navrhnuté strategické odporúčania pre budúci rozvoj podniku, ktoré by mali byť prínosné pre vedeniu podniku.
Vedoucí práce: Roman Fiala
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: strategický management; ekonomická analýza; finance podniku; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; strategic planning; economic analysis; business finance; master's theses