Podnikatelské prostředí Peru - Zezulová, Marie (2019)
Diplomová práce s názvem Podnikatelské prostředí Peru je určena především českým společnostem, které mají zájem o trh Peruánské republiky, a chtěly by své obchodní aktivity tímto směrem rozšiřovat. Teoretická část se věnuje představení pojmu podnikatelské prostředí, PEST analýzy a vysvětlení metodiky mezinárodního srovnávání. V druhé kapitole je již představeno Peru z pohledu PEST analýzy, následně je v práci poskytnuto ucelené srovnání Peru s ostatními zeměmi na základě žebříčků konkurenceschopnosti sestavovanými mezinárodními institucemi a na základě hodnocení ratingových společností. Poslední kapitola přináší bližší pohled na obchodní vztahy České republiky s Peru, na společnou historii, obchodní výměnu a také na vzájemné kulturní odlišnosti vztažené na obchodní jednání. V praktické části práce jsou na základě osobních rozhovorů poskytnuty názory českých expertů na peruánské podnikatelské prostředí a poskytnuty praktické rady pro obchodní jednání. Znalost místních specifik je pro tento region jednou ze zásadních podmínek úspěchu.