Návrh udržitelného produktu pivního turismu v oblasti Beskydy-Valašsko - Smetanová, Gabriela (2019)
Cílem této práce je vytvoření návrhu produktu pivního turismu v oblasti Beskydy-Valašsko. Teoretická část práce obsahuje základní východiska cestovního ruchu, pivního cestovního ruchu a jeho produktů, produktů cestovního ruchu a jejich tvorby. Praktická část práce nejprve vymezuje a charakterizuje oblast Beskydy-Valašsko. Následuje analýza nabídky cestovního ruchu a pivního cestovního ruchu, analýza poptávky a analýza řízení cestovního ruchu. Dále se práce věnuje poznatkům získaných z kvalitativního výzkumu, který byl prováděn formou rozhovorů se zástupci pivovarů. Na základě výsledků výše uvedených analýz a rozhovorů je navržen vhodný produkt pivního turismu pro oblast Beskydy-Valašsko.