Vliv zavedení zveřejňovací povinnosti pro spolky na transparentnost sportovních svazů v České republice - Marešová, Lenka (2019)
Diplomová práce se zabývá vlivem zavedení zveřejňovací povinnosti pro spolky na transparentnost sportovních svazů v České republice. V rámci rešerše literatury jsou představeny možné definice transparentnosti i vymezení sportovních svazů jakožto spolků. Transparentnost je zjišťována analýzou internetových stránek jednotlivých svazů a získané výsledky jsou porovnány s daty zjištěnými v roce 2013 Králem a Cuskellym v rámci studie transparentnosti sportovních organizací. Kromě analýzy internetových stránek je také provedena kontrola plnění povinnosti zveřejňovat určené dokumenty ve sbírce listin spolkového rejstříku.