Vliv zavedení zveřejňovací povinnosti pro spolky na transparentnost sportovních svazů v České republice - Marešová, Lenka; Král, Pavel; Chalupský, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Diplomová práce se zabývá vlivem zavedení zveřejňovací povinnosti pro spolky na transparentnost sportovních svazů v České republice. V rámci rešerše literatury jsou představeny možné definice transparentnosti i vymezení sportovních svazů jakožto spolků. Transparentnost je zjišťována analýzou internetových stránek jednotlivých svazů a získané výsledky jsou porovnány s daty zjištěnými v roce 2013 Králem a Cuskellym v rámci studie transparentnosti sportovních organizací. Kromě analýzy internetových stránek je také provedena kontrola plnění povinnosti zveřejňovat určené dokumenty ve sbírce listin spolkového rejstříku.
Vedoucí práce: Pavel Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: sportovní svazy; sportovní organizace; finanční management; korupce; dostupnost informací; Česko; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; sports associations; sports organization; financial management; corrupt practices; information availability; Czechia; master's theses