HR management v hotelovej prevádzke - Kováčová, Dominika; Musil, Martin, 1976-; Pažitný, Peter, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Táto diplomová práca na tému HR vo vybranom hotelovom zariadení sa zameriava hlavne na pojmy ľudské zdroje, motivácia a spokojnosť zamestnancov. Hlavným cieľom práce je zistiť súčasný stav spokojnosti zamestnancov vo vybranom oddelení hotelového zariadenia a navrhnúť odporučenia, ktoré povedú k zlepšeniu motivácie a spokojnosti zamestnancov. Diplomová práca je rozdelená na dve základné časti. V prvej časti sú rozobrané teoretické stránky uvedenej problematiky. Uvádza sa v nej pojem hotelierstvo, ľudské zdroje, motivácia zamestnancov a ich spokojnosť. V druhej časti sa práca sústreďuje na praktické uskutočnenie výskumu, jeho kroky a postupy. Sú tu rozpracované vedľajšie ciele, ktorými sú získanie interných informácií o pracovnej motivácii a spokojnosti zamestnancov v danej spoločnosti. Nachádza sa tu taktiež analýza dotazníkového šetrenia vo vybranom oddelení. V závere práce sú definované a popísané konkrétne návrhy a odporučenia manažérovi oddelenia.
Vedoucí práce: Martin Musil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: personální management; hotelnictví; pracovní motivace; pracovní spokojenost; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; personnel management; hotel-keeping; employee motivation; job satisfaction; master's theses