Kybernetická bezpečnosť (prípadová štúdia NATO) - Bendeová, Alexandra; Dubský, Zbyněk, 1974-; Eichler, Jan, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Útoky v kybernetickom priestore predstavujú už niekoľko rokov neustále sa zväčšujúcu hrozbu. NATO, ako obranná aliancia Severoatlantickej zmluvy, by malo byť aktérom, ktorý stojí na čele týchto snáh o zvýšenú bezpečnosť. Kybernetické útoky proti NATO dokázali, že kybernetická bezpečnosť a obrana by mali byť pre túto alianciu najvyššou prioritou a kybernetická obrana by mala tvoriť jadro kolektívnej obrany. Postavenie NATO a jeho snahy o adresovanie týchto hrozieb sú často subjektom hodnotení a diskusií. V tejto bakalárskej práci bude skúmaný vývoj a súčasný stav kybernetickej bezpečnosti NATO. Cieľom práce je na základe analýzy zistiť motiváciu organizácie pri reakciách na jednotlivé útoky a zároveň vytýčiť udalosti, ktoré slúžili ako ich katalyzátor.
Vedoucí práce: Zbyněk Dubský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses