Strategie vstupu na zahraniční trh - Kaftan, Lukáš (2019)
Práce se zabývá výběrem vhodné formy vstupu na zahraniční trh v oblasti koupelnové sanity. Věnuje se prémiovému segmentu umyvadel z betonu. Práce se konkrét-ně zaměřuje na trh Velké Británie a Německa. K analýze těchto trhů využívá analýzu PEST. Potvrzuje se vhodnost obou trhů pro zahraniční expanzi. Velikosti konkurence na obou trzích není v daném segmentu silná. Oba trhy nabízejí více možností, jak na ně vstoupit. Ze SWOT analýz vyplynuly tři preferované možnosti. První variantou je oslovení jednotlivých koupelnových studií, druhou variantou je budování vztahu a spolupráce s architekty či developery. Třetí varianta se týká německého trhu, nejvhodnější formou vstupu v prvotní fázi je vytvoření e-shopu. Práce dále upozorňuje na možná rizika při vstupu na zkoumané trhy.