Vliv migrační krize na utváření koalic uvnitř Evropské unie - Walica, Marek (2019)
Bakalářská práce se věnuje vlivu migrační krize na vytváření a chování koalic uvnitř Evropské unie. V teoretickém úvodu je nastíněna tvorba koalic a chování malých států v mezinárodních vztazích, dále se práce zaměřuje na vliv krize na stávající společnou přistěhovaleckou politiku, na utváření koalic a na proměny fungování EU. Poslední část práce analyzuje uskupení Visegrádské čtyřky jako koalici a její chování v EU během probíhající migrační krize.