Vliv migrační krize na utváření koalic uvnitř Evropské unie - Walica, Marek; Druláková, Radka, 1973-; Stehlíková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Bakalářská práce se věnuje vlivu migrační krize na vytváření a chování koalic uvnitř Evropské unie. V teoretickém úvodu je nastíněna tvorba koalic a chování malých států v mezinárodních vztazích, dále se práce zaměřuje na vliv krize na stávající společnou přistěhovaleckou politiku, na utváření koalic a na proměny fungování EU. Poslední část práce analyzuje uskupení Visegrádské čtyřky jako koalici a její chování v EU během probíhající migrační krize.
Vedoucí práce: Radka Druláková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses