Monitoring cykloturistiky na vybraném úseku Greenway Jizera - Štyrandová, Markéta (2019)
Diplomová práce se zabývá úsekem cyklotrasy Greenway Jizera mezi Malou Skálou a Turnovem. Cílem je zmapovat současnou situaci cykloturistiky na tomto úseku trasy a vyhodnotit její ekonomický přínos. Teoretická část práce je zaměřena na vysvětlení základních pojmů spojených s cyklistickou dopravou, představení subjektů řídících cyklistiku a možnosti jejího financování. Závěrem teoretické části je představen produkt Greenway Jizera. Praktická část práce analyzuje výsledky zjištěné dotazníkovým šetřením a následně s pomocí dat získaných ze sčítače cyklistů vyjadřuje ekonomický přínos Greenway Jizera.