CSR v českém bankovnictvím na příkladu ČSOB - Macečková, Petra (2019)
Tato diplomová práce se zabývá tématem společenské odpovědnosti firem v bankovním sektoru České republiky a jejím cílem je zhodnocení aktivit vybraného bankovního subjektu na poli společenské odpovědnosti firem a na základě případové studie a dotazníkového šetření vytvořit doporučení pro ostatní subjekty.Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola se zabývá teoretickým vymezením konceptu společenské odpovědnosti, standardy a reportováním v rámci této problematiky a také charakteristikou CSR v českém bankovním sektoru. Ve druhé kapitole je zpracována případová studie, kde je na příkladu ČSOB představen možný přístup k CSR v bankovním sektoru. Základem třetí kapitoly je dotazníkové šetření mezi klienty bank, jehož výsledky jsou zde rozebrány. Na tyto kapitoly navazuje poté poslední kapitola, která představuje navržená doporučení v oblasti CSR pro bankovní subjekty.