Rozvozní problém s časovými okny nakládky - Koláčková, Hana (2019)
Dopravní problémy jsou nedílnou součástí praktického života. Jejich výpočetní složitost častoneumožňuje získání přesných řešení v reálném čase, proto se uplatňují řešení heuristická.V práci je představena doposud neprozkoumaná modifikace dopravního problému, Rozvozníproblém s časovými okny nakládky a navržena heuristická řešení.Součástí práce je rozšíření existující aplikace řešící Rozvozní problém s časovými okny tak, abyřešila i Rozvozní problém s časovými okny nakládky. V aplikaci jsou implementovány všechnyheuristiky a algoritmy obsažené v této práci.Výkonnost těchto heuristik je srovnána na testovacích úlohách.