Rozvozní problém s časovými okny nakládky - Koláčková, Hana; Pelikán, Jan, 1943-; Fábry, Jan, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Dopravní problémy jsou nedílnou součástí praktického života. Jejich výpočetní složitost častoneumožňuje získání přesných řešení v reálném čase, proto se uplatňují řešení heuristická.V práci je představena doposud neprozkoumaná modifikace dopravního problému, Rozvozníproblém s časovými okny nakládky a navržena heuristická řešení.Součástí práce je rozšíření existující aplikace řešící Rozvozní problém s časovými okny tak, abyřešila i Rozvozní problém s časovými okny nakládky. V aplikaci jsou implementovány všechnyheuristiky a algoritmy obsažené v této práci.Výkonnost těchto heuristik je srovnána na testovacích úlohách.
Vedoucí práce: Jan Pelikán
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses