Vědecká diplomacie Velké Británie a České republiky : komparativní případová studie - Juránek, Dominik; Machoň, Miloslav, 1988-; Madarászová, Alexandra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Hlavním cílem této práce je zjistit specifika vědecké diplomacie Spojeného království – velkého státu, kde je vědecká diplomacie rozvinutá a ČR – malého státu na počátku vývoje vědecké diplomacie a následně přístupy obou států porovnat. Cílem porovnání je zjistit v čem se vědecká diplomacie států shoduje, v čem naopak liší a jak může ČR v dalším vývoji následovat postupy Spojeného království. V teoretické části práce je vysvětlena organizační struktura, aktéři, nástroje, samotný pojem vědecká diplomacie a specifika vzhledem k velikosti státu. Následně je zkoumána struktura vědecká diplomacie obou států. Nakonec jsou struktury vědecké diplomacie Spojeného království a ČR komparovány.
Vedoucí práce: Miloslav Machoň
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses