Lidsko-právní aspekty zavádění umělé inteligence - Hrabě, Vladan (2019)
Tématem této bakalářské práce jsou lidsko-právní aspekty zavádění umělé inteligence. Hlavním cílem práce je za pomoci metod analýzy a komparace posoudit lidsko-právní aspekty zavádění umělé inteligence do praxe, a poté monitorovat stávající a připravovaná regulační opatření v dané oblasti. Práce se také věnuje přehledu druhů umělé inteligence a možnostem využití inteligentních systémů v praxi. Dále vyjmenovává rizika, která se při zavádění umělé inteligence mohou objevit nebo již objevují.