Exportní strategie vlády ČR pro malé a střední podniky - Lánská, Andrea; Sato, Alexej, 1952-; Novák, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá charakteristikou a analýzou současných forem podpory exportu v České Republice, a to se zaměřením na malé a střední podniky.Práce je strukturována do pěti hlavních kapitol. První kapitola je věnována definici a popisu Exportní strategie vlády ČR, jejím jednotlivým cílům a projektům a zhodnocení plnění v posledních letech. Kromě samotného dokumentu v následujících kapitolách je práce zaměřena na činnosti národních a nadnárodních institucí zabývající se proexportními aktivitami a stručně popsat jejich služby, existenci dalších strategických dokumentů, a v neposlední řadě,závěrečná kapitola vyhodnocuje využívání dostupné podpory exportu ze strany mnou vybraného podniku.Hlavním cílem práce je prokázaní toho, že nová strategie vlády je systematická, pro daný segment podnikatelských subjektů dosažitelná, a ve finále i úspěšná.V práci byly uplatněny metody komparace, analýzy,deskripce,literární rešerše. Hlavním zdrojem pro závěrečnou kapitolu se staly hloubkové pohovory s pracovníky marketingového oddělení firmy.
Vedoucí práce: Alexej Sato
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses