Podnikatelský plán - Pikartová, Lenka (2019)
Diplomová práce se zabývá podnikatelským plánem pro založení reálného podnikatelského záměru v oblasti svatebního průmyslu. Konkrétně se jedná o svatební salon ve městě Znojmo. Teoretická část práce vysvětluje jednotlivé náležitosti podnikatelského plánu, na základě kterých je pak provedena část praktická. V podnikatelském dokumentu jsou obsaženy důležitá kritéria pro založení takového podniku, finanční plán, potřebné analýzy vnějšího prostředí metodou PEST a s použitím Porterova modelu pěti konkurenčních sil, konkurence, zákazníků, a vyhodnocení statistik. Na základě výsledků finanční analýzy je podnikatelský plán realizovatelný.