Energetický management ve vybraném podniku - Vagnerová, Anežka (2019)
Diplomová práce popisuje fungování energetického managementu ve vybraném podniku. Zabývá se problematikou řízení energetického managementu (jeho význam, role energetického manažera, norma ISO 50001, energetický audit) a definicí energetického managementu. Práce využívá zejména metody rešerše, nestrukturovaný rozhovor, dotazník a benchmarking. Cílem práce je popsat fungování energetického managementu v konkrétním podniku, odhalit nedostatky systému pro řízení energetického managementu a navrhnout jeho možná zlepšení. Práce odhaluje nedostatky v oblasti EnMS zejména v absenci dálkové správy budov, aktuálního přehledu o spotřebách energií a komunikaci směrem k zaměstnancům. V oblasti společenské odpovědnosti je firma velmi silná, nicméně jejím stěžejním problémem je absence zodpovědné osoby, která by veškeré projekty koordinovala a propůjčovala jim jednotnou cestu komunikace směrem k zákazníkům.