Energetický management ve vybraném podniku - Vagnerová, Anežka; Fiala, Roman, 1981-; Korošová, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Diplomová práce popisuje fungování energetického managementu ve vybraném podniku. Zabývá se problematikou řízení energetického managementu (jeho význam, role energetického manažera, norma ISO 50001, energetický audit) a definicí energetického managementu. Práce využívá zejména metody rešerše, nestrukturovaný rozhovor, dotazník a benchmarking. Cílem práce je popsat fungování energetického managementu v konkrétním podniku, odhalit nedostatky systému pro řízení energetického managementu a navrhnout jeho možná zlepšení. Práce odhaluje nedostatky v oblasti EnMS zejména v absenci dálkové správy budov, aktuálního přehledu o spotřebách energií a komunikaci směrem k zaměstnancům. V oblasti společenské odpovědnosti je firma velmi silná, nicméně jejím stěžejním problémem je absence zodpovědné osoby, která by veškeré projekty koordinovala a propůjčovala jim jednotnou cestu komunikace směrem k zákazníkům.
Vedoucí práce: Roman Fiala
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: udržitelný rozvoj; energetický audit; spotřeba energie; podniková ekonomika; společenská odpovědnost firem; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; sustainable development; energy audit; energy consumption; managerial economics; corporate social responsibility; master's theses