Tržní potenciál regionů ČR na trhu Japonska - Kabourková, Michaela; Herget, Jan; Chaloupka, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá cestovním ruchem Japonců v České republice (dále ČR) a preferencemi této klientely. Cílem práce je zhodnotit současný stav příjezdového cestovního ruchu (dále CR) ČR z hlediska příjezdů Japonců a charakterizovat tyto turisty. Práce se skládá ze dvou částí – teoretické a praktické. V teoretické části je popsána ekonomická situace Japonska a atributy, které hrají hlavní roli při výběru cílové destinace japonskými hosty. Dále jsou charakterizovány jednotlivé regiony cestovního ruchu České republiky z hlediska počtu přenocování japonské klientely. Výstupem praktické části je vyhodnocení dotazníkového šetření, které se týká výjezdového cestovního ruchu Japonců a prognóza jeho vývoje v blízké budoucnosti.
Vedoucí práce: Jan Herget
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses