Analýza systému zpracování komunálního odpadu v konkrétním městě - Velenský, Leoš (2019)
Bakalářská práce se věnuje problematice odpadového hospodářství v České republice, konkrétně ve městě Český Brod. V úvodu objasňuje základní pojmy a legislativu týkající se komunálního odpadu a jeho svozu. Zaobírá se možnostmi recyklace a ukládání směsného a tříděného komunálního odpadu. Následně se věnuje komunálnímu odpadu v lokálním měřítku obce Český Brod. Představuje práci s odpadem v dané obci a analyzuje svozové trasy vybraného tříděného odpadu. Za pomoci metody obchodního cestujícího navrhuje případná vylepšení svozových tras tak, aby došlo k optimálnímu využití svozových vozů.