Využití nutričního problému v chovatelské stanici psů - Hrabáková, Yvetta (2019)
Bakalářská práce se zabývá využitím nutričního problému v chovatelské stanici psů Leonbergerů. Je zaměřena na výživu dospělé feny s váhou 60 kg a dospívající feny s váhou 30 kg. Cílem práce je sestavit denní krmnou dávku a dvě týdenní krmné dávky, které mohou být použity jako součást měsíčního jídelníčku. Práce se věnuje metodě barfování. Tato metoda je zaměřena na krmení pouze syrovou stravou, a to nejen masem, ale i vnitřnostmi, kostmi, ovocem a zeleninou. Problém je řešen metodou lineárního programování a všechny matematické modely jsou řešeny v optimalizačním softwaru MPL for Windows. Pro vytvoření databáze všech surovin byl použit Microsoft Excel.