Řešení problému chybějících pozorování v zobecněném lineárním modelu - Beranová, Alžběta (2019)
Bakalářská práce se zabývá problémem chybějících pozorování a možností jejich imputace v případě použití zobecněného lineární modelu. V teoretické části práce jsou popsány jednotlivé metody, které byly vytvořeny k řešení daného problému chybějících pozorování, a dále je zde obecně popsána logistická regrese, tedy zobecněný lineární model s binomickým rozdělením a logitovou spojovací funkcí. Empirická část je zaměřena na porovnání modelu vypočteného z dat bez chybějících pozorování s modely vypočtenými z dat s chybějícími daty nahrazenými dle jednotlivých imputačních metod. Modely jsou odhadovány v programovacím jazyce R. K modelování je použito veřejně dostupných reálných dat marketingové kampaně portugalské bankovní instituce.