Řešení problému chybějících pozorování v zobecněném lineárním modelu - Beranová, Alžběta; Malá, Ivana, 1962-; Procházka, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Bakalářská práce se zabývá problémem chybějících pozorování a možností jejich imputace v případě použití zobecněného lineární modelu. V teoretické části práce jsou popsány jednotlivé metody, které byly vytvořeny k řešení daného problému chybějících pozorování, a dále je zde obecně popsána logistická regrese, tedy zobecněný lineární model s binomickým rozdělením a logitovou spojovací funkcí. Empirická část je zaměřena na porovnání modelu vypočteného z dat bez chybějících pozorování s modely vypočtenými z dat s chybějícími daty nahrazenými dle jednotlivých imputačních metod. Modely jsou odhadovány v programovacím jazyce R. K modelování je použito veřejně dostupných reálných dat marketingové kampaně portugalské bankovní instituce.
Vedoucí práce: Ivana Malá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses