Výuka informatiky a informační etiky na základních školách v ČR - Železný, Jan; Radváková, Věra; Vohnický, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Tématem této bakalářské práce je informační etika na základních školách v České republice. Cílem první teoretické části je vytvoření přehledu toho, co znamená pojem informační etika a utřídění jednotlivých etických problémů, které vznikají na základních školách. V druhé teoretické části jsou analyzovány kurikulární dokumenty, podle kterých probíhá výuka na základních školách. Konkrétně to jsou: Národní program vzdělání (Bílá kniha), Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělání, Školní vzdělávací plán Základní školy Hostýnské a osobní plán učitele. V těchto dokumentech jsou hledány zmínky o informační etice.Výzkumným cílem bylo zjistit, jaká je kvalita výuky informační etiky na základních školách, konkrétně v pátých a šestých třídách. Vedle výzkumných otázek byly stanoveny čtyři hypotézy. Výzkumná data byla získána pomocí dotazníkového šetření a ověřována byla zpětně řízenými rozhovory s učiteli a rodiči. Na konci jsou představeny výsledky výzkumu a jsou vyvozeny závěry.
Vedoucí práce: Věra Radváková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses