Kapacita školských zařízení Pardubického kraje s ohledem na předpokládaný populační vývoj - Frömmelová, Tereza (2019)
Cílem práce je sestrojení projekce školních kontingentů Pardubického kraje do roku 2050. K tomu je sestrojena populační projekce komponentní metodou s migrací, která je rozšířena o míry účasti na vzdělávání. Tím byl získán předpokládaný počet žáků v jednotlivých stupních vzdělávací soustavy. Na základě porovnání projektovaného počtu žáků se současnými kapacitami školských zařízení lze tvrdit, že současné kapacity jsou více než dostačující a do budoucna bude možné jejich omezení.