Kapacita školských zařízení Pardubického kraje s ohledem na předpokládaný populační vývoj - Frömmelová, Tereza; Langhamrová, Jitka, 1958-; Fiala, Tomáš, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Cílem práce je sestrojení projekce školních kontingentů Pardubického kraje do roku 2050. K tomu je sestrojena populační projekce komponentní metodou s migrací, která je rozšířena o míry účasti na vzdělávání. Tím byl získán předpokládaný počet žáků v jednotlivých stupních vzdělávací soustavy. Na základě porovnání projektovaného počtu žáků se současnými kapacitami školských zařízení lze tvrdit, že současné kapacity jsou více než dostačující a do budoucna bude možné jejich omezení.
Vedoucí práce: Jitka Langhamrová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická demografie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses