Vývoj webového rozhraní pro aplikaci Pocket Pilot - Souček, Andrej; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Král, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Tato diplomová práce se zabývá rozšířením mobilní aplikace Pocket Pilot. Ta je rozšířena o webovou aplikaci, která slouží pilotům pro plánování letů. Naplánované trasy se automaticky synchronizují s mobilním zařízením, ze kterého tak vzniká letecký navigační přístroj.V první části práce je provedena analýza současných aplikací. Z té vyplývá, že neexistuje podobná neplacená alternativa. Před samotným vývojem je provedena analýza aplikace dle metodiky MMSP, ze které vychází detailní seznam požadavků a případy užití. Na základě provedené analýzy jsou vybrány vhodné technologie pro backendovou i frontendovou část. Ty jsou dále použity při implementaci. V kapitole Implementace jsou popsány zajímavosti a problémy, které bylo nutné během samotného vývoje aplikace řešit. Součástí této kapitoly jsou pro lepší orientaci uvedeny výpisy zdrojového kódu. Práce je zakončena kapitolou Testování, která obsahuje testovací nápady a ukázkové testovací případy dle metodiky MMSP.Hlavním přínosem práce je rozšíření neplacené aplikace Pocket Pilot o funkci, kterou ostatní podobné aplikace zpoplatňují. Zároveň je v práci popsáno několik moderních přístupů a technologií pro vývoj webových aplikací.
Vedoucí práce: Jarmila Pavlíčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses