Indexy trhu s nemovitostmi - Vodičková, Lenka (2019)
Tato práce má za primární cíl vytvořit metodiku výpočtu objemových indexů nemovitostí a seznámit čtenáře s jednotlivými postupy výpočtu těchto indexů, a to od počáteční fáze získání dat, související analýzy a odvození metodiky, až po konečnou fázi zveřejnění. Výsledná metodika bude využívána v praxi Českým statistickým úřadem, který bude tento index odhadovat ve spolupráci s Českou národní bankou a Českým úřadem zeměměřickým a katastrálním. Na základě týchž dat bude dále vytvořen kvalitativně nový váhový systém, který bude v praxi ČSÚ využíván při výpočtu indexů cen nemovitostí, a v práci bude také zahrnut postup jeho pravidelné aktualizace. Součástí práce bude rovněž analýza dat s cílem možného zkvalitnění současných postupů výpočtů cenových indexů nemovitostí.