Indexy trhu s nemovitostmi - Vodičková, Lenka; Musil, Petr; Zbranek, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Tato práce má za primární cíl vytvořit metodiku výpočtu objemových indexů nemovitostí a seznámit čtenáře s jednotlivými postupy výpočtu těchto indexů, a to od počáteční fáze získání dat, související analýzy a odvození metodiky, až po konečnou fázi zveřejnění. Výsledná metodika bude využívána v praxi Českým statistickým úřadem, který bude tento index odhadovat ve spolupráci s Českou národní bankou a Českým úřadem zeměměřickým a katastrálním. Na základě týchž dat bude dále vytvořen kvalitativně nový váhový systém, který bude v praxi ČSÚ využíván při výpočtu indexů cen nemovitostí, a v práci bude také zahrnut postup jeho pravidelné aktualizace. Součástí práce bude rovněž analýza dat s cílem možného zkvalitnění současných postupů výpočtů cenových indexů nemovitostí.
Vedoucí práce: Petr Musil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická demografie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses