Využití sociální sítě Instagram jako nástroje marketingové komunikace v oblasti turistického ruchu - Vejsada, Tomáš; Stříteský, Václav; Schmidtová, Dominika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Tato diplomová práce se zabývá využitím sociální sítě Instagram v oblasti cestovního ruchu. Cílem diplomové práce je identifikace využití sociální sítě Instagram v marketingovém mixu organizací zabývajících se podporou cestovního ruchu. Stejně tak je cílem práce zhodnotit význam Instagramu a objasnit formu komunikace na této sociální síti. Dalším cílem práce je pomocí výzkumu uživatelů a expertních rozhovorů zhodnotit význam pro uživatele a organizace v cestovním ruchu a na základě výsledků následně navrhnout doporučení. Teoretická část práce se zabývá problematikou sociální sítě Instagram, jejím zasazením do kontextu sociálních sítí a cestovního ruchu obecně. V teoretické části práce je představena sociální síť Instagram, historie této sociální sítě i principy jejího fungování. Aplikační část práce se soustředí na analýzu komunikace vybraných profilů metodou obsahové analýzy. V řešení bylo dále použito metod focus group a rozhovorů s experty. Využití jak kvantitativních, tak kvalitativních metod mělo za cíl nahlédnout na danou problematiku z více úhlů pohledu. Přínosem práce je celkové nahlédnutí na problematiku fungování Instagramu z pohledu organizací zabezpečujících podporu cestovního ruchu ve svých domovských zemích. Dále je přínosem doporučení, jakým způsobem je vhodné využívat sociální sítě Instagram pro podporu turistického ruchu.
Vedoucí práce: Václav Stříteský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses