Vykazování výnosů ze smluv se zákazníky podle IFRS 15 - Augustová, Kateřina (2019)
Diplomová práce Vykazování výnosů ze smluv se zákazníky podle IFRS 15 se zabývá novým výnosovým standardem, účinným od 1.1.2018. První část je věnovaná samotnému přepracování výnosového standardu – důvodům, které k tomu vedly. V další části popisuji základní principy standardu IFRS 15, podrobně rozepisuji každý z pěti kroků modelu vykázání výnosů. Principy jsou doplněny ilustračními příklady, nejčastěji převzatými přímo ze standardu. V praktické části se práce zabývá analýzou dopadů, které má zavedení standardu IFRS 15 na účetní závěrky vybraných společností.