Vykazování výnosů ze smluv se zákazníky podle IFRS 15 - Augustová, Kateřina; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vašek, Libor, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práce Vykazování výnosů ze smluv se zákazníky podle IFRS 15 se zabývá novým výnosovým standardem, účinným od 1.1.2018. První část je věnovaná samotnému přepracování výnosového standardu – důvodům, které k tomu vedly. V další části popisuji základní principy standardu IFRS 15, podrobně rozepisuji každý z pěti kroků modelu vykázání výnosů. Principy jsou doplněny ilustračními příklady, nejčastěji převzatými přímo ze standardu. V praktické části se práce zabývá analýzou dopadů, které má zavedení standardu IFRS 15 na účetní závěrky vybraných společností.
Vedoucí práce: David Procházka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses