Agenturní zaměstnávání - Říhová, Eliška (2019)
Předložená diplomová práce je zaměřena na problematiku agenturního zaměstnávání. Cílem práce je analýza jednotlivých aspektů institutu agenturního zaměstnávání, a to tak, aby práce vytvořila komplexní rámec fungování agenturního zaměstnávání se zaměřením na jeho výhody a nevýhody. V prvních částech práce je vysvětlen institut agenturního zaměstnávání a základní pojmy s ním úzce související. Jsou zde podrobně charakterizovány subjekty agenturního zaměstnávání a smluvní vztahy mezi nimi vznikající. V následujících kapitolách je pozornost věnována konkrétním právním poměrům, statistickým údajům a výhodám a nevýhodám agenturního zaměstnávání. Na základě kompilace teoretických a praktických poznatků jsou doporučeny osoby a společnosti, pro které je využívání agenturního zaměstnávání nejvhodnější.