Analýza a návrh optimalizace reportingu o udržitelném rozvoji na příkladu konkrétní organizace - Usťaková, Věra (2019)
Diplomová práce se zaměřuje na udržitelný rozvoj a jeho reporting na příkladě vybrané organizace. Teoretická část vymezuje terminologii udržitelného rozvoje a jeho reportingu, u kterého se dále zaměřuje na jeho historický vývoj, současný stav a problematiku. Popsané jsou také standardy, normy a doporučení z oblasti CSR (Corporate Social Responsibility) se zaměřením na koncept GRI. Teoretické znalosti jsou poté aplikovány na konkrétní anonymizované organizaci nadnárodního charakteru a jejím přístupu k reportování CSR, který je analyzován a hodnocen spolu s uvedením návrhů na jeho zlepšení.